Omgeving

BnB Torenland ligt in de wijk Roombeek, waar in 2000 de vuurwerkramp plaatsvond. De wijk is daarna opnieuw opgebouwd met veel bijzondere architectuur. Het resultaat is een prachtige nieuwe wijk die relatief dicht bij het centrum ligt. Oude monumenten uit de textielstad zijn gerestaureerd en hebben een nieuwe functie gekregen. Bijvoorbeeld deze appartementen in de Menko fabriek. Een wandeling door Roombeek is zeer de moeite waard! Een boekje met routebeschrijving ligt klaar op uw kamer!

 

 

 

De Artez hogeschool voor de kunsten is gevestigd in de oude textielfabriek Tetem 2. Als u met de bus komt stapt u hier uit bij halte "Hulsmaatstraat" en loopt u binnen 1 minuut naar BnB Torenland. 

 

 

Een van de vrijdagavond concerten bij de vijver. Op de achtergrond het museum TwentseWelle. Het museum is gevestigd in het Rozendaal, ook een oude textielfabriek. De collectie omvat de Twentse natuur- en textielhistorie. 

 

 

BnB Torenland ligt direct aan de lange-afstands fietsroute LF14, en daarmee dus aan het fietsknooppunten netwerk. U fietst in ongeveer 10 minuten naar het dorp Lonneker waar deze molen staat. U mag gratis gebruik maken van de fietsen van BnB Torenland.

De Oude Markt, hartje Enschede. Hier kunt u genieten op een van de vele terrasjes. Een groot deel van het jaar vinden hier allerlei festivals plaats. De Oude Markt ligt volgens Google Maps op 1,8 km van BnB Torenland. Een mooie wandeling van 20 a 25 minuten waarbij u enkele musea en het theaterkwartier passeert. Of u pakt de gratis fiets, enkele minuten.

Vanaf BnB Torenland wandelt u in ongeveer 10 minuten naar het fraaie buitengebied. Bijvoorbeeld naar Theehuis Sprakel In Het Bos voor een drankje, lunch of high tea.

Andere ideeën voor uitstapjes zijn Kaasboerderij Kaamps, recreatiegebieden het Rutbeek of het Hulsbeek, een van de musea, theaterbezoek. Zie verder de map op uw kamer!